Starta en egen e-handelsplattform

Är du en av dem som funderar på och skulle vilja starta en egen e-handel? Et är egentligen inte så svårt som man kan tro, men struktur, en kvalitativ plattform och försäljningsfokus med god kundservice är ett måste, annars kommer du inte att lyckas. Här följer lite tips på området. 

Fört att kunna koma igång med din e-handel så krävs det såklart att du har en idé på området, en produkt eller en tjänst som du ska sälja till dina kunder online. Men hur ska du kunna sälja? Du behöver en e-handelsplattform, och sådana lösningar kan till exempel webon.se hjälpa dig med.

Så kommer du igång

Det hela handlar om att komma igång på ett bra och smart sätt. I en artikel från Driva Eget kan man läsa om just detta. Där tipsas det bland annat om att du behöver peka ut riktningen som din e-handel ska gå i. Du behöver börja i rätt ändå och skapa en noga utstakad affärsplan. Du behöver fastställa konkurrenter, vilka dina fördelar är och varför kunderna ska välja dig istället för konkurrerande verksamheter. Du behöver välja en teknisk lösning som passar dig och din affärsidé, plattformen bör vara lättnavigerad, lättuppdaterad och ska vara anpassad för att hittas av dina kunder på sökmotorer. Du behöver kunna erbjuda dina kunder en trygg betalningsmetod när de handlar, det är en stor del av förtroendet. Se även över ditt sortiment, vilken känsla vill du att din butik ska förmedla och se till att visa hela sortimentet, inte bara en liten del.

Fokusera på din försäljning

En av de viktigaste sakerna, som också är avgörande för att din e-handel ska flyta, är försäljningen. På ehandel.se tipsas det om att du bland annat ska satsa på dina besökare, kvalitet framför kvantitet och hitta dina marknadsföringskanaler för din målgrupp. Sedan kommer resten att lösa sig.