Profilprodukter och aggressiv marknadsföring

Vad finns det egentligen att tänka på när det kommer till marknadsföring och hur kan man marknadsföra sitt varumärke på ett snyggt och relativt subtilt sätt? 

På brandnewprofile.com hittar du massvis av profilprodukter, alltså saker som du kan sätta ditt varumärke på. Det är den perfekta gåvan att ge till medarbetare i julklapp till exempel, eller till kunder eller andra personer som får sig en goodie bag på exempelvis ett event. Ett smart och enkelt sätt att stärka varumärkeskännedomen på och samtidigt ge någon något som de har nytta av, som ett paraply, en termos, ett bärbart, portabelt batteri att ladda telefonen med eller något sådant. Perfekt helt enkelt.

Bra och dålig marknadsföring

Men vad är då motsatsen till snygg och subtil marknadsföring? Bland annat den aggressiva reklamen som många spelbolag kör med, och det gillas inte av alla:

“Sköt er!” Civilminister Ardalan Shekarabi (S) låter som en sträng far i sin kommunikation till de nylicenserade svenska spelbolagen. Går de för långt i sin reklam kan det rent av bli fråga om ett totalförbud mot spelreklam – Svenska Dagbladet

Sedan verkar det vara en svår tolkningsfråga huruvida en reklam för spel är måttfull eller inte, som det går att läsa om i en artikel i Resumé, och det verkar ju som om inte alla förstår när de gått för långt och reklamen blir alldeles för aggressiv.

I Italien är det sedan en tid tillbaka faktiskt helförbud för spelreklam, detta efter att man menar att spel kan orsaka skuldsättning efter ett beroende, och förstöra livet för många. Det är helt enkelt inte värt det mänskliga lidandet det orsakar. Mer om det går det bland annat att läsa om här i Göteborgs–Posten.