Profilprodukter – mer än visitkort

Det är viktigt för ett företag att profilera sig, och det finns många produkter som på olika sätt kan användas för detta. Det är dock inte alla företag som tänker på detta, många tror att de enda produkter som finns är visitkort.

Hur många typer av profilprodukter finns det? Svaret är: hur många som helst. Det är bara att surfa in på exempelvis www.axonprofil.se för att se hur stort utbudet är. Det är dock inte alla som tänker på detta.

Mikael Larsson, som driver Industritryckeriet i Karlskoga, säger till NWT.se att trots att företaget funnits länge, om än med andra ägare, så var det få kunder som kände till andra profilprodukter än visitkort när han och hans kollega tog över företaget. Idag trycker de bl.a. banderoller till Max hamburgerrestauranger, som expanderar i hela landet. Bland annat öppnar Max snart vid E6 i Landskrona, skriver Helsingborgs dagblad.

Tryckeriet i Karlskoga har med andra ord verkligen visat att det finns många former av profilreklam. Men det finns också andra sätt att marknadsföra sig på.

Profilprodukter av olika slag

Äldre kvinna med hantlarPrecis som sägs i den här videon kan ett företag skapa mervärde och igenkänningsfaktor genom olika typer av profilprodukter. Enligt en undersökning från 2016, som refereras i Dagens Media, tar fyra av tio svenskar gärna emot profilprodukter. Detta är något man kan utnyttja som företagare, det gäller bara att hitta något som folk gärna vill ha. Godis av bra kvalitet brukar ha en strykande åtgång på mässor, men när det är uppätet har de flesta glömt vilket företagsnamn som stod på pappret eller tablettasken.

Med tanke på den rådande fitnesstrenden, som även omfattar äldre kan det vara smart att välja en profilprodukt som kan användas på gymmet eller i elljusspåret.