Kaffe på jobbet får dig att må bra

Inte nog med att kaffe är en trevlig paus i arbetet, så är det också bra för oss på annat vis. Det finns många hälsofördelar med kaffe som får dig att må bra och till och med leva längre. Så ta den där fikan med kollegorna med gott samvete.

Det är bra för dig att dricka kaffe på jobbet! Där behöver du vara alert och vad funkar då bättre än en härlig varm kopp kaffe? För att få riktigt gott kaffe till din arbetsplats kan du hyra en kaffemaskin här http://www.sweetcoffee.se/kaffemaskin-till-foretaget/.

Bättre minne med lämplig mängd koffein

Men, bara för att kaffe har massor av hälsofördelar betyder det inte att du ska dricka hur mycket som helst. När det kommer till bra effekt av koffein så är det rätt mängd som gäller. I en artikel från IForm kan man läsa om att koffein inte bara ger oss extra energi. Det kan boosta vårt minne. Forskning visar på att det kan stärka vårat minne betydligt, och det blir lättare för dig att memorera saker upp till 24 timmar efter att du tog din senaste kopp. Så, om du verkligen behöver minnas något, ta en kopp kaffe en stund innan så kommer förhoppningsvis koncentrationen vara på topp och det du behöver minnas kommer att sätta sig bättre. kaffe är alltså perfekt att dricka på jobbet, där man ofta har många bollar i luften.

Längre liv med kaffe

Det finns endel forskning som pekar på att kaffe faktiskt kan förlänga ditt liv. Hur trovärdigt detta är beror såklart på. Man får tolka det som man vill. Men som alla studier så kommer ett resultat. Och flera olika studier har nu alltså pekat på att regelbundet kaffedrickande kan komma att förlänga livet. Och vem tackar nej till det? I en artikel från Aftonbladet skrivs det om två sådana studier. Men där gör man det tydligt att man inte med säkerhet kan säga att kaffe förlänger ditt lv, utan att man ser ett samband mellan länga liv och kaffedrickande. Detta skrivs det även om i Dagens Nyheter, där man hänvisar till en studie som vars resultat visar på att de som dricker mycket kaffe lever längre än de som inte dricker kaffe eller dricker mycket lite. Bland kvinnor verkar det extra bar att dricka kaffe, då studien uppvisade att kvinnor som dricker mycket kaffe verkar ha lägre dödlighet när det kommer till hjärt- och kärlsjukdomar.