Inred inspirerande kontor hemma

Att ha ett hemmakontor i bostaden behöver inte bara betyda att du ska jobba hemma, det kan också vara en kreativ plats där du kan pyssla med saker under helger. Det blir en organiserad plats för inspiration helt enkelt!

Det spelar ingen roll om du bara har en liten hörna eller ett helt rum att avvara till hemmakontor, du kommer ändå få plats för allt kontorsmaterial om du inreder smart.

Inred enkelt

Det behöver inte vara så svårt att få till det där perfekta hemmakontoret. I en artikel från MetroMode visas ett bildspel som inspirerar till detta. Genom att bland annat skapa en fondvägg bakom skrivbordet, sätta upp en klassisk stringhylla, sätta fram gröna växter och tavlor får du en avskild plats som passar in i ditt hem, men boostar din kreativitet. Ett annat sätt för att göra det till en plats för fantasi, idéer och effektivt arbete är genom att skapa någon typ av anslagstavla över skrivbordet i fråga. Där funkar det lika bra med en vanlig anslagstavla, ett rep med klädnypor eller armeringsjärn med fäste för att samla eventuella tidningsurklipp, postitlappar och annat. Hemmakontor-listor är bra för att komma i gång med sitt arbete. Såhär skriver GP i en artikel: 

”Gör en lista över precis ALLT som måste göras NU och sätt upp den på anslagstavlan. För varje dag skapar du sedan korta listor på post-it-lappar. Knepet är att prioritera där du skriver upp lagom många punkter så att du kan beta av listan och slänga lappen på kvällen.”

Röd tråd och bra stol

Även i tidningen Elle ges tips på hur du får till hemmakontoret. Där skriver man bland annat att det är viktigt att få till en röd tråd. Inredningen och möbler ska smälta in med annan med färg, form och material. Det är även viktigt att välja son arbetsstol till hemmakontoret med omsorg, och där måste man inte välja en tråkig klassisk kontorsstol. Det bästa är att välja en stol som du tycker är snygg och som du sitter bra i.