Har du kontorsmaterial till hemmajobbet?

Idag blir det vanligare att en del administrativa arbetsuppgifter kan tas hemifrån. Det är mycket populärt bland arbetstagarna som upplever att dagarna inte blir lika monotona. Problemet med hemmajobbet är att folk ofta inte har särskilt bra kontorsmaterial. Har man ett hemmakontor är det viktigt att det inrymmer bra material, så att jobbet blir gjort.  

Flexar du mycket? Du kanske jobbar förmiddagar hemifrån och kliver in på kontoret efter lunch? Eller är du egenföretagare och arbetar hemifrån hela tiden? Det finns många fördelar med att jobba hemifrån, men många slarvar med att inreda sitt hemmakontor och tänker inte att det är värt en invistering. Här kan du hitta kontorsmaterial till bra pris, de har allt från kalendrar, bläckpatroner till konferensutrustning som blädderblocksställ.

Kontoret en plats för struktur

Många arbetar hemifrån då och då för att skapa en mer varierad arbetsmiljö. En del får mer fokus hemma medan andra trivs mer att arbeta på kontoret, omgiven av kollegor. Undersökningar visar att vi blir avbrutna var 40:e sekund när vi arbetar på kontoret. Det kan vara små notifikationer, en kollega som kommer in och säger hej eller något ljud från köket. Arbete handlar till stor del om att få till en bra struktur och ett kontorslandskap är utformat utefter den idén.

Avdrag för kontorsmaterial till hemmakontor?

Många undrar om man kan göra avdrag för att avsätta ett rum till hemmakontor. Det kan man i vissa fall, så här säger Skatteverket:

“För att du ska få avdrag krävs också att arbetsrummet inte kan anses ingå i bostadsutrymmet eller att det blivit inrett på sådant sätt att det inte längre kan användas för bostadsändamål, dvs. ett rent arbetsrum (t.ex. läkares behandlingsrum).

Du kan då få avdrag med de faktiska merkostnaderna i form av ström, värme och städning. För arbetsrum i en hyreslägenhet kan du även få avdrag för en viss del av hyran.”