Ett kassasystem anpassat för de anställda

Finns det ett kassasystem som gör att de anställda kan ägna sig mer åt sin specialkunskap och ge kunderna service ute på marken, istället för att stå fängslade bakom kassan och hantera enorma köer? Ja det gör det. Visualisera ett kassasystem, som helt enkelt tar bort köarna i butiken. Vi pratar förstås om en digital kassa, som man kan hantera via mobil eller genom självutcheckningsmaskiner!

På flera håll i medierna skrivs det om den digitala revolutionen som har omsatt många e-handelnsföretag med miljontals kronor. Samtidigt pratas det om butiksdöden och om hur shoppingen tagit klivet bort från markhandeln och ut i den digitala världen. Men det finns faktiskt ett kassasystem som kombinerar fördelarna med markhandeln och den digitala. Vi pratar förstås om ett molnbaserat kassasystem som kan användas i de fysiska butikerna!

Kassasystemet raderar köer

Tänk dig ett system där personalen kan gå runt med ett molnbaserat kassasystem och ta betalt på plats? Eller där butikerna har självutcheckningsstationer som gör att de kan sköta kassan själva. Ett sådant kassasystem finns redan, och fördelen är att du slipper allt det tråkiga med markhandel (det vill säga köer), lång leveranstid från internetköp och framför allt – fördelen att få nypa på det du ska köpa innan du genomför köpet!

E-handel.se kan du läsa om företaget som omsatte 100 miljoner på förra årets Black Friday via sin näthandel. I år väntas rekordsiffror för julhandeln igen. Julen med alla dess tillhörande och kringliggande reor kombinerat med att det är enklare än förut att beställa hem varor har skjutit handeln i höjden. Statistik visar dock att vi påbörjar en stor del av våra inköp på nätet, och avslutar dem på marken. Detta är ett beteende som detta molnbaserade kassasystem alltså tar tillvara på.

Visst beror rekordsiffrorna till stor del på att varorna blir mer tillgängliga för oss med automatiserade lager och annat som kunderna kanske inte själva har så stor insyn i. Dessutom menar många att det kan bero på minusräntan. Oavsett, så är det för de anställda skönt att slippa ängslas inför julruschen med långa köer som stressar upp folk.